Me eletään vain kerran!

Miili Moilanen

Syksyllä 2019 opiskelin viimeistä vuotta Haaga-Heliassa ja mietin, mitä tekisin seuraavaksi. Opintoni olivat loppuvaiheessa: valmistelin opinnäytetyötäni ja minulla oli enää jäljellä joitakin yksittäisiä kursseja. Näin koulun sivuilla Tuokon ilmoituksen, jossa haettiin tilintarkastuksen Traineeta. Päätin hakea tehtävään, koska halusin nähdä vielä tilintarkastuspuolenkin. Sain paikan ja pääsin Tuokolle harjoitteluun.

Kun aloitin opinnot, ajattelin, että en todellakaan halua opiskella mitään, mikä liittyy numeroihin. Pakollisten opintojen aikana kuitenkin huomasin pian, että juuri laskentatoimi on itselleni helppoa ja mukavaa. Tämän myötä valitsinkin suuntautumisopinnoikseni Raha ja talous-kokonaisuuden. Ensin opiskelin, jotta valmistuisin pankkialalle, sitten että valmistuisin kirjanpitäjäksi ja lopulta tässä ollaankin tilintarkastuksen parissa 😊. Tiedän, että näin sen kuuluikin mennä.  

Tilintarkastustyössä on parasta työn vaihtelevuus. Riippuu aina asiakkaasta, mitä milloinkin tehdään. Jokainen asiakas ja työpäivä ovat erilaisia. Opin päivittäin jotain uutta ja eteen tulee asioita, joita en ole aiemmin kohdannut. Vaikeinta tässä työssä on ymmärtää olennaisuuden-periaate eli, että kaikkea ei tarvitse tarkastaa. 

Keväällä tilintarkastussesonki on aina huipussaan, mutta osasin varautua tähän jo ennakkoon. Lähtökohtaisesti en pelkää työtä, eikä työn määrä tullut yllätyksenä. Jotta työn ja vapaa-ajan tasapaino säilyy keväisinkin hyvänä, täytyy muistaa palautua ja levätä riittävästi. Aina ei voi suorittaa ja olla menossa. Tarvitaan lepoa ja tarpeeksi unta, että jaksaa.

Olin iloinen, kun minulle tarjottiin Trainee-jaksolla vakinaista työtä Tuokolla. Olen viihtynyt todella hyvin ja tartuin mielihyvin tarjottuun tehtävään. Tavoitteenani on opiskella alaa lisää ja edetä urapolullani.

Vapaa-ajallani tykkään käydä salilla ja ryhmäliikuntatunneilla. Musiikin suhteen olen kaikkiruokainen, oikeastaan kaikki menee aina heavy metallista klassiseen musiikkiin. Tykkäänkin käydä paljon keikoilla ystävieni kanssa.  

Kun aloitin harjoittelujakson, oli minulle nimetty mentori, joka ohjasi alussa työtäni ja jolta sain apua aina tarvittaessa. Kokonaisuus oli niin toimiva, että voisin itsekin jatkossa toimia mentorina uusille aloittaville työntekijöille. Tuokolla on parasta hyvä meininki ja yhteishenki. Joukkuepeli on yksi arvoistamme ja se näkyy tekemisessä.

Voin lämpimästi suositella Tuokkoa työnantajana. Tuokko on ”semipieni” firma, jossa pääsee tekemään erittäin monipuolisesti erilaisia työtehtäviä. Olen saanut tehdä paljon myös itsenäisesti. On tuntunut hyvältä, että tekemiseeni on luotettu, sekä myös siihen, että hommat hoituvat. Vapaus tehdä sitä, mitä haluan, on itselleni tärkeää, ellei jopa tärkeintä elämässäni.

Me eletään vain kerran!

Helsingissä 8. heinäkuuta 2020

Miili-Tuokko-Rekrytointi.jpg

Miili Moilanen
Tilintarkastuksen Associate
Tuokkolainen vuodesta 2020

 

Teamtailor

Urasivu Teamtailorilta