Tee elämästäsi ja arjestasi sellainen, että siinä on aidosti kivaa olla ja elää

Kati Karppanen

Aloitin Tuokolla taloushallinnon harjoittelijana. Aiempi työkokemukseni oli kertynyt hotellialalta. Opiskelin lukion jälkeen restonomiksi Pohjois-Suomessa ja työskentelin useita vuosia hotellin vastaanotossa Helsingissä. Hotellissa työskennellessäni pidin eniten työtehtävistä, jotka vaativat uuden opettelua, matemaattista ajattelua ja itsenäistä ongelmanratkaisua. Kaipasin myös rauhallista ja keskittymisen mahdollistavaa työympäristöä. Pikkuhiljaa oivalsin, että taloushallinnon tehtävät voisivat sopia minulle. Opiskelin Business College Helsingissä taloushallinnon merkonomiksi ja aloitin samalla myös väyläopiskelijana tradenomi-opinnot Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa.

Etsiessäni harjoittelupaikkaa kiinnostuin Tuokosta, koska se vaikutti yritykseltä, jossa olisi monipuolisia tehtäviä ja sekä kotimaisia että kansainvälisiä asiakkaita. Pidin siitä, että Tuokolla on tilitoimiston lisäksi myös vero- ja tilintarkastusosastot. Lähetin avoimen hakemuksen ja pääsin haastattelun kautta tilitoimistoon harjoitteluun. Harjoitteluni aikana pääsin tutustumaan palkanlaskentaan ja kirjanpitoon. Näistä kiinnostuin erityisesti kirjanpidosta.

Työssäni on parasta tehtävien monipuolisuus. Työ vaatii itsenäistä työskentelyotetta, tarkkuutta ja sosiaalista kyvykkyyttä, kun toimitaan jatkuvasti yhteistyössä asiakkaiden ja kollegoiden kanssa. Sain harjoittelujaksolla todella paljon apua ja tukea oppimiseen. Eniten minua auttoi oppimispolullani minulle erikseen nimetty mentori, joka huolehti minusta hyvin koko perehdytykseni ajan. Kirjanpitomaailma on laaja kokonaisuus hallita ja oppia. Koko ajan täytyy olla aktiivinen hakemaan tietoa, koska muutoksia tulee jatkuvasti. Tavoitteeni on kehittyä työssäni todella hyväksi taloushallinnon asiantuntijaksi. Tämä työ todella sopii minulle.

Työn ja vapaa-ajan tasapaino on täällä ollessani ollut erittäin hyvä. Vapaa-ajallani harrastan joogaa ja käyn lenkillä. Myös neulominen on minulle mieluista ja sitä harrastankin usein talvisin. Palautuminen on tärkeää ja mielestäni parhaiten siinä auttaa, että lähtee ulos kävelylle, mielellään metsäpolulle.

Täällä Tuokolla on parasta yhteisöllisyys. Minut on otettu hyvin vastaan ja on ollut helppo tulla osaksi tätä yhtiötä ja joukkuetta. Täällä on yhden katon alla runsaasti uramahdollisuuksia ja hyödynnetään viimeisintä alan teknologiaa. Voin lämpimästi suositella Tuokkoa työnantajana. Hyvä olo on kaiken lähtökohta ja hyvästä olosta en tingi.

Mottoni on, että tee elämästäsi ja arjestasi sellainen, että siinä on aidosti kivaa olla ja elää.

Helsinki, 8. heinäkuuta 2020

Kati-Tuokko-Rekrytointi.jpg

Kati Karppanen
Junior Accounting Advisor
Tuokkolainen vuodesta 2020

Teamtailor

Urasivu Teamtailorilta